Virtuaalitodellisuus vei ikäihmiset Aurajoen rantaan

Ikäihmiset, jotka eivät enää välttämättä pääse itse liikkumaan kaupungilla, pääsivät kokemaan Turun Aurajoen rantaa VR-kokemuksen ja 5G-yhteyden avulla Turun Ruusukorttelin hyvinvointikeskuksesta käsin 26.9.2019.

Turun kaupunki, Elisa ja 360Mediatalo järjestivät yhteistyössä VR-kokeilun Ruusukorttelin hyvinvointikeskuksessa Turussa. Paikalle saapui useita uudenlaisesta kokeilusta kiinnostuneita Ruusukorttelin asiakkaita. Myös Turun kaupungin hallintojohtaja Tuomas Heikkinen ja Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila olivat paikalla seuraamassa, miten ikäihmiset ottivat virtuaalitodellisuuselämyksen vastaan.

360Mediatalon Henrik Helin ja Ville Vainio opastivat Ruusukorttelin asukkaita VR-lasien käytössä. (Kuva Tara Jaakkola/Rabbit Visuals)

Turun kaupungin ja Elisan kolmivuotinen kehityshanke keskittyy 5G-teknologian tuomiin mahdollisuuksiin muun muassa liikenteessä, liikkumisessa ja syrjäytymisen ehkäisemisessä. Virtuaalikokemusten pilotit ovat erinomainen esimerkki uudenlaisten, ihmisten hyvinvointia tukevien 5G-palveluiden kehittämisestä.

– Turun kaupunki kehittää Smart and Wise Turku -kärkihankkeessaan digitaalisia, ajasta ja paikasta riippumattomia palveluja, jotka tavoittavat laajalti kaikki kaupunkilaiset ikään ja terveyteen katsomatta. Ne täydentävät kaupungin lähipalveluja ja tuovat avun suoraan sitä tarvitsevan luo, kertoo Tuomas Heikkinen.

Turku on yksi 5G-edelläkävijäkaupungeista Pohjoismaissa.

Elisan aluejohtaja Juha Laukkanen kertoi 5G-verkon laajennushankkeista Turussa. (Kuva Tara Jaakkola/Rabbit Visuals)

Kokeilussa hyödynnettiin Elisan 5G-mobiiliverkkoa ja 360Mediatalon toteuttamaa VR-kokemusta. Turku on yksi Suomen ensimmäisistä 5G-kaupungeista, ja kaupunki on esimerkkinä myös muille Pohjoismaille.

– Turussa on edelleen Pohjoismaiden laajin 5G-verkko, ja tulemme laajentamaan sitä vuoden 2020 aikana merkittävästi. Teemme jo paikallisten yritysten kanssa yhteistyötä, jotta löydämme käyttökohteita 5G:n hyödyntämiselle, ja että juuri oikeanlaisia palveluita löytyy liiketoiminnan tehostamiseen, kertoo Elisan Länsi-Suomen aluejohtaja Juha Laukkanen.

5G-verkon avulla päästään myös parhaaseen mahdolliseen VR-kokemukseen. –  Hienoa, että Turun kaupunki ja Elisa ovat lähteneet eturintamassa hyödyntämään virtuaalitodellisuutta kaupunkilaisten palvelussa. Uusi 5G-verkko antaa hyvät mahdollisuudet toteuttaa suoria VR-lähetyksiä. 360-kameralla kuvattu ja 360Editor-julkaisualustaltamme lähetetty VR-kokemus Ruusukortteliin onnistui erinomaisesti, kertoo 360Mediatalon toimitusjohtaja Henrik Helin.

Lisätietoja:

Turun kaupunki, johtaja Tuomas Heikkinen, p. 050 559 0173, tuomas.heikkinen@turku.fi
Elisa Oyj, Juha Laukkanen, Länsi-Suomen aluejohtaja, p. 050 5068149, juha.laukkanen@elisa.fi
360Mediatalo, Henrik Helin, toimitusjohtaja, p. 044 282 0372, henrik.helin@360mediatalo.fi

Julkaistu 27.9.2019

OTA YHTEYTTÄ

Olemme valmiita johdattamaan sinut virtuaalitodellisuuden maailmaan.

Ota meihin yhteyttä ja keskustellaan, miten voimme auttaa sinua VR:n hyödyntämisessä.

360Editor

Syötä sähköpostisi alla olevaan kenttään niin toimitamme infopaketin suoraan sähköpostiisi!