360Editor -Julkaisualusta markkinoille

Mediatiedote 26.3.2019

360Mediatalo Oy julkistaa tänään kehittämänsä 360Editor-julkaisualustan, jonka avulla organisaatiot voivat itsenäisesti toteuttaa ja jakaa virtuaaliympäristöjä. 360Editor sopii myös tiedotusvälineille VR-sisältöjen jakamiseen.

360Editor on työkalu, jolla muokataan 360-videokameralla tallennettu kuvamateriaali ja muu teksti-, kuva- tai äänisisältö kokonaisvaltaiseksi VR-ympäristöksi. 360Editor toimii pilvipalvelimessa ja VR-esitystä voidaan jakaa katsottavaksi VR-laseilla missä ja milloin vain.

360Mediatalo on tehnyt VR-sisältöä useille eri toimialoille lääketeollisuudesta extreme-urheiluun vuodesta 2015 lähtien. VR-sisällöt perustuivat ensi alkuun 360-valokuviin ja nykyisin käytetään 360-videoita.

− Meille on kertynyt runsaasti kokemusta VR-tuotannosta, ja nyt tarjoamme asiakkaillemme helppokäyttöisen sovelluksen omien VR-sisältöjen tekemiseen ja jakamiseen, kertoo 360Mediatalo Oy:n toimitusjohtaja Henrik Helin.

− Virtuaalitodellisuuden käyttömahdollisuudet ovat rajattomat. Se sopii alalle kuin alalle ja antaa aivan uudenlaisia keinoja esimerkiksi henkilöstön koulutukseen tai tuotteiden ja palveluiden markkinointiin. Immersiivinen kokemus jättää perinteisiä viestintätapoja vahvemman muistijäljen.

360Editor-julkaisualusta on myös vientituote, jonka kansainvälinen lanseeraus tapahtuu Amsterdamissa 10.− 11. huhtikuuta pidettävillä VRX Europe 2019 -messuilla.

Yksi 360Editor-julkaisualustan pilottikäyttäjistä on Etelä-Savon pelastuslaitos.

− Olemme tähän mennessä luoneet VR-sisältöjä perehdytys- ja koulutuskäyttöön. Virtuaaliympäristössä henkilö pystyy havainnoimaan esimerkiksi vesisukelluksen ja korkean paikan työskentelyn olosuhteita, kertoo ylipalomestari Vesa Olkkonen Etelä-Savon pelastuslaitoksesta.

− Paloturvallisuutta käsittelevässä interaktiivisessa VR-ympäristössämme käyttäjä voi tunnistaa tulipalon riskejä ja toimia kuin aidossa tilanteessa. Mikään muu media ei tarjoa yhtä todentuntuista kokemusta. Saimme 360Mediatalosta koulutuksen 360-videokameran, VR-lasien ja 360Editorin käyttöön, ja sen jälkeen olemme voineet itsenäisesti tehdä ja jakaa VR-sisältöjä.

360Mediatalo tarjoaa verkkopohjaista 360Editor-julkaisualustaa asiakkaiden käyttöön kuukausiveloituksella. Palveluun sisältyy VR-materiaalien säilytys ja julkaisualustan päivitykset. Yritys tarjoaa myös osaamistaan VR-tuotantoon, VR-koulutukseen sekä 360-kuvauskaluston käyttöopastukseen.

Lisätietoja:

360Mediatalo Oy, toimitusjohtaja Henrik Helin, henrik.helin@360mediatalo.fi, p. 044 282 0372


OTA YHTEYTTÄ

Olemme valmiita johdattamaan sinut virtuaalitodellisuuden maailmaan.

Ota meihin yhteyttä ja keskustellaan, miten voimme auttaa sinua VR:n hyödyntämisessä.

360Editor

Syötä sähköpostisi alla olevaan kenttään niin toimitamme infopaketin suoraan sähköpostiisi!